Många väljer småproducenter i coronatider.

(SR) Mindre lokala livsmedelsproducenter har sett en ökning av beställningar de senaste veckorna. 

Förslag på lektion inom temat: Vad ska man äta?

Frågor att diskutera till nyheten:

  • Vad handlar inslaget om?
  • Varför tror du det skett en ökning av efterfrågan på mer lokalt producerade livsmedel.
  • Tror du att det kommer bli mer lokala småskaliga matproducenter i framtiden?

Läs artikeln och lyssna på inslaget.

Nyhetstips

Egen skoldator ger liten effekt på studieresultaten

Egen skoldator ger liten effekt på studieresultaten

(forskning.se) Mellanstadieelever som får en egen dator i skolan når varken bättre eller sämre resultat i matematik och engelska än andra elever. Däre...

Läs mer
Barn begår flera grova brott mot barn – ofta i okunskap

Barn begår flera grova brott mot barn – ofta i okunskap

(SR) Även polisen märker av hat och hot mellan barn på digitala medier. Under tisdagen berättade vi att rektorer för skolor i åk F-6 vittnat om att di...

Läs mer
Naturskyddsföreningen: ”Klädkonsumtionen är inte hållbar”

Naturskyddsföreningen: ”Klädkonsumtionen är inte hållbar”

(SVT) Klädindustrin står i dag för tio procent av världens utsläpp av koldioxid, mer än flyget och sjöfarten tillsammans, enligt FN:s handelsorgan. Fö...

Läs mer
I det här bergrummet odlas framtidens mat

I det här bergrummet odlas framtidens mat

(SVT) I ett underjordiskt bergrum i Liljeholmen i Stockholm odlas pak choi, grönkål och krispsallad. Förhoppningen är att metoden ska bidra med minska...

Läs mer

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad inom värdegrundsfrågor.
Fyll i mejl för nyhetsbrev.

Logga in