I det här bergrummet odlas framtidens mat

(SVT) I ett underjordiskt bergrum i Liljeholmen i Stockholm odlas pak choi, grönkål och krispsallad. Förhoppningen är att metoden ska bidra med minskat klimatavtryck från importerad mat.

Förslag på lektion inom tema: Vad ska man äta?

Frågor att diskutera till nyheten:

  • Vad handlar inslaget/artikeln om?
  • Vad innebär en hållbar matproduktion?
  • Vad kan man göra för att minska klimatavtrycken kring matproduktion?

Läs artikeln och se inslaget.

Nyhetstips

Här lyser Göteborg – i kampen mot mäns våld mot kvinnor

Här lyser Göteborg – i kampen mot mäns våld mot kvinnor

(SVT) På torsdagen var det FN:s Internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor, även kallad Orange Day. Byggnader över hela världen lyser då...

Läs mer
Etiopiens fredspristagare tar strid vid fronten

Etiopiens fredspristagare tar strid vid fronten

(SVT)Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed, som tilldelades Nobels fredspris 2019, har begett sig till fronten för att leda den etiopiska armén i kampe...

Läs mer
Svenska baljväxter bra för hälsa och klimat

Svenska baljväxter bra för hälsa och klimat

(forskning.se) Det är fullt möjligt att använda proteinet från svenskodlade baljväxter för att producera växtbaserade livsmedel, som till exempelvis k...

Läs mer
Rapport: Hedersproblematik på Malmös förskolor

Rapport: Hedersproblematik på Malmös förskolor

(SVT) Barn som inte får hålla handen med någon av det andra könet eller inte får gå med bara ben en varm sommardag. Det förekommer på Malmös förskolor...

Läs mer

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad inom värdegrundsfrågor.
Fyll i mejl för nyhetsbrev.

Logga in