Han drev igenom omtalad matsvinnslag i Frankrike – prisas i Göteborg

(SR) 2016 drev han igenom den lag som förbjuder franska affärer och restauranger att slänga överbliven mat. På torsdagen tilldelades han ett av världens främsta hållbarhetspris på Göteborgsoperan.

Förslag på lektion inom temat: Vad ska man äta

Frågor att diskutera till nyheten:

  • Vad handlar artikeln om?
  • Kan en liknande lag fungera i Sverige? Motivera gärna ditt svar.
  • Hur ser matåtervinningen ut på skolan? Kan man förändra något.

Läs artikeln och se inslaget.

Nyhetstips

Naturskyddsföreningen: ”Klädkonsumtionen är inte hållbar”

Naturskyddsföreningen: ”Klädkonsumtionen är inte hållbar”

(SVT) Klädindustrin står i dag för tio procent av världens utsläpp av koldioxid, mer än flyget och sjöfarten tillsammans, enligt FN:s handelsorgan. Fö...

Läs mer
I det här bergrummet odlas framtidens mat

I det här bergrummet odlas framtidens mat

(SVT) I ett underjordiskt bergrum i Liljeholmen i Stockholm odlas pak choi, grönkål och krispsallad. Förhoppningen är att metoden ska bidra med minska...

Läs mer
Vad menar polisen med ”utsatta områden”?

Vad menar polisen med ”utsatta områden”?

(SVT) Vad menar polisen med ett utsatt område och vad används kategoriseringen till?SVT:s reporter förklarar begreppet och vilka områden som polisen p...

Läs mer
Techjättarna pressades om antisemitism: ”Måste ta ett större ansvar”

Techjättarna pressades om antisemitism: ”Måste ta ett större ansvar”

(SVT) Sociala medier-företagen fick motta hård kritik under Förintelsekonferensen i Malmö. Ledare från både länder och organisationer anklagade tech-j...

Läs mer

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad inom värdegrundsfrågor.
Fyll i mejl för nyhetsbrev.

Logga in