En tredjedel vill slippa klimatmärkning av kött

(forskning.se) De flesta konsumenter har inget emot klimatmärkning av köttprodukter. En tredjedel vill dock slippa veta hur klimatet påverkas av deras inköp. Och somliga undviker aktivt klimatmärkningen för att undvika känna att de borde ändra sitt beteende. Det visar en undersökning av forskare från SLU och Lunds universitet.

Förslag på lektion inom temat: Vad ska man äta

Frågor att diskutera till nyheten:

  • Vad handlar artikeln om?
  • Vad menas med ”politiskt styrmedel”?
  • Vad finns det för metoder om man vill förändra ett beteende hos konsumenter?

Läs artikeln.

Nyhetstips

Dagens globala livsmedelshandel står inför ett stort klimathot.

Dagens globala livsmedelshandel står inför ett stort klimathot.

(SVT) Stort klimathot mot den globala livsmedelshandeln. Det enligt en ny rapport som publiceras i dag. Forskarna menar att världens länder måste ha e...

Läs mer
Så sprider klimatskeptiker falska uppgifter på nätet.

Så sprider klimatskeptiker falska uppgifter på nätet.

(SVT) De använder underkända vetenskapsrapporter och feltolkar statistik. SVT Nyheter har granskat metoderna som används av klimatskeptiker.- Jag ser ...

Läs mer
Relationsvåldet skördade över 800 liv på ett år.

Relationsvåldet skördade över 800 liv på ett år.

(SVT) Sverige har skakats av det brutala våld som nyligen tagit fem kvinnors liv. Men det dödliga relationsvåldet ser ändå ut att ligga betydligt lägr...

Läs mer
Ångest kan minskas med aktiv livsstil

Ångest kan minskas med aktiv livsstil

(forskning.se) En fysiskt aktiv livsstil kan minska risken att drabbas av ångestsjukdomar. Det visar en studie från Lunds universitet som följt närmar...

Läs mer

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad inom värdegrundsfrågor.
Fyll i mejl för nyhetsbrev.

Logga in