(forskning.se) Jenny Rendahl, vid Göteborgs universitet, har undersökt hur ungdomar hanterar överflödet av matrelaterade budskap, allt från hälsa och välbefinnande till riskrapporter om vissa livsmedel.
Nyhetstips
Mer regn och mer torka – Hans Ola i Tanum drabbas när skördarna minskar av förändrat väder.
Hans-Ola Olssons åker står numera under vatten i flera månader varje vinter. Både forskare vid SLU och lantbrukare ser en tydlig trend av ihållande re...
Tre scenarier: Det kan hända i Syrien nu efter Bashar al-Assads fall
Den syriska regimens hastiga fall har chockat världen. Syrier världen över firar att diktatorn al-Assad är borta och att en ny era tar sin början. Sam...
Så ska vården vid ätstörningar bli bättre
Den svenska vården vid ätstörningar måste bli bättre – det menar Socialstyrelsen som i dag presenterar uppdaterade nationella riktlinjer. Riktlinjerna...
Allt fler unga tjejer snusar: ”Jag tar nog tio påsar om dagen”
På bara tio år har andelen tjejer som snusar skjutit i höjden från 4 till 26 procent, enligt siffror från Centralförbundet för alkohol och narkotikaup...