Många väljer småproducenter i coronatider.

(SR) Mindre lokala livsmedelsproducenter har sett en ökning av beställningar de senaste veckorna. 

Förslag på lektion inom temat: Vad ska man äta?

Frågor att diskutera till nyheten:

  • Vad handlar inslaget om?
  • Varför tror du det skett en ökning av efterfrågan på mer lokalt producerade livsmedel.
  • Tror du att det kommer bli mer lokala småskaliga matproducenter i framtiden?

Läs artikeln och lyssna på inslaget.

Nyhetstips

Supporter attackerade Östers Starke Hedlund i Göteborg.

Supporter attackerade Östers Starke Hedlund i Göteborg.

Skandalscener utspelade sig på Ullevi – en åskådare måttade ett slag mot Öster-spelaren Sebastian Starke Hedlund. – Jag blev riktigt förbannad och bes...

Läs mer
Så bryter Tiktok mot sina egna regler – smalhets sprids bland unga.

Så bryter Tiktok mot sina egna regler – smalhets sprids bland unga.

Fenomenet ”Skinnytok” sprider smalhetsideal och viktminskningstips på Tiktok. Enligt plattformen själva ska innehåll som uppmuntrar till ohälsosamma k...

Läs mer
Billigare mat i Husby – Yonis och hans förening driver kooperativ

Billigare mat i Husby – Yonis och hans förening driver kooperativ

Matpriserna stiger och det diskuteras både bland politiker och konsumenter vad man kan göra åt det. Yonis Ali, 25, är med i styrelsen i en förening so...

Läs mer
Södertörns högskola storsatsar på kriminologi

Södertörns högskola storsatsar på kriminologi

Södertörns högskola ska storsatsa på kriminologi och i höst blir det skolans nya huvudämne, med professor Amir Rostami i spetsen. – Mitt mål är att kr...

Läs mer

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad inom värdegrundsfrågor.
Fyll i mejl för nyhetsbrev.

Logga in