I det här bergrummet odlas framtidens mat

(SVT) I ett underjordiskt bergrum i Liljeholmen i Stockholm odlas pak choi, grönkål och krispsallad. Förhoppningen är att metoden ska bidra med minskat klimatavtryck från importerad mat.

Förslag på lektion inom tema: Vad ska man äta?

Frågor att diskutera till nyheten:

  • Vad handlar inslaget/artikeln om?
  • Vad innebär en hållbar matproduktion?
  • Vad kan man göra för att minska klimatavtrycken kring matproduktion?

Läs artikeln och se inslaget.

Nyhetstips

Stefan Alvén lämnade fotbollen efter att dottern tog emot hotbrev: ”Obehagligt”

Stefan Alvén lämnade fotbollen efter att dottern tog emot hotbrev: ”Obehagligt”

Var tredje sportchef och klubbdirektör som svarat på SVT Sports enkät, har det senaste året funderat på att sluta sina jobb på grund av hat och hot.Me...

Läs mer
Idrottsläraren smygfilmade Emma, 25: ”Ingen lyssnade på oss”

Idrottsläraren smygfilmade Emma, 25: ”Ingen lyssnade på oss”

Idrottsläraren smygfilmade nakna elever i decennier, vilket SVT tidigare kunnat avslöja. Nu har 160 unga kvinnor fått brev från polisen om att de iden...

Läs mer
Regeringens utredare: Stoppa internationella adoptioner till Sverige

Regeringens utredare: Stoppa internationella adoptioner till Sverige

Under måndagen presenterades en utredning som visar allvarliga övertramp inom Sveriges internationella adoptionsverksamhet. Regeringens utredare Anna ...

Läs mer
Fest och fantasi – Piteås unga tar över elskåpen.

Fest och fantasi – Piteås unga tar över elskåpen.

I fem års tid har Piteås unga fått utsmycka stadens elskåp. Just nu står tio nya verk klara att titta på. Följ med SVT i jakt på de målade elskåpen. T...

Läs mer

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad inom värdegrundsfrågor.
Fyll i mejl för nyhetsbrev.

Logga in