En tredjedel vill slippa klimatmärkning av kött

(forskning.se) De flesta konsumenter har inget emot klimatmärkning av köttprodukter. En tredjedel vill dock slippa veta hur klimatet påverkas av deras inköp. Och somliga undviker aktivt klimatmärkningen för att undvika känna att de borde ändra sitt beteende. Det visar en undersökning av forskare från SLU och Lunds universitet.

Förslag på lektion inom temat: Vad ska man äta

Frågor att diskutera till nyheten:

  • Vad handlar artikeln om?
  • Vad menas med ”politiskt styrmedel”?
  • Vad finns det för metoder om man vill förändra ett beteende hos konsumenter?

Läs artikeln.

Nyhetstips

Mer regn och mer torka – Hans Ola i Tanum drabbas när skördarna minskar av förändrat väder.

Mer regn och mer torka – Hans Ola i Tanum drabbas när skördarna minskar av förändrat väder.

Hans-Ola Olssons åker står numera under vatten i flera månader varje vinter. Både forskare vid SLU och lantbrukare ser en tydlig trend av ihållande re...

Läs mer
Tre scenarier: Det kan hända i Syrien nu efter Bashar al-Assads fall

Tre scenarier: Det kan hända i Syrien nu efter Bashar al-Assads fall

Den syriska regimens hastiga fall har chockat världen. Syrier världen över firar att diktatorn al-Assad är borta och att en ny era tar sin början. Sam...

Läs mer
Så ska vården vid ätstörningar bli bättre

Så ska vården vid ätstörningar bli bättre

Den svenska vården vid ätstörningar måste bli bättre – det menar Socialstyrelsen som i dag presenterar uppdaterade nationella riktlinjer. Riktlinjerna...

Läs mer
Allt fler unga tjejer snusar: ”Jag tar nog tio påsar om dagen”

Allt fler unga tjejer snusar: ”Jag tar nog tio påsar om dagen”

På bara tio år har andelen tjejer som snusar skjutit i höjden från 4 till 26 procent, enligt siffror från Centralförbundet för alkohol och narkotikaup...

Läs mer

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad inom värdegrundsfrågor.
Fyll i mejl för nyhetsbrev.

Logga in