Öppna lektioner

Här hittar du våra öppna lektioner. Lektioner som du kan pröva och använda hur mycket du vill utan att vara medlem. Varsågoda!

Flicka och solnedgång vid vatten.

#Metoo – Dags att prata om det

#Metoo-kampanjen har aktualiserat frågan om sexuella övergrepp. Metoo visar att sexuella övergrepp och trakasserier finns överallt i samhället, på alla nivåer. Sexuella övergrepp är alltid ett brott oavsett ålder på de inblandade. Vad sexuella övergrepp är och vad man kan göra om man blir utsatt är något som alla borde känna till. Alla barn hör […]

Läs mer
Person som hoppar från klippa till klippa.

Mod

I den här övningen får ni prata om mod. Att vara modig betyder inte att du måste hoppa från högsta höjden eller att göra något som du egentligen inte vill. Att vara modig kan vara att stå upp för sig själv.

Läs mer
Flicka med kappa.

Skapa ett värdegrundshus – Steg 1

I den här lektionen får ni arbeta med att skapa klassens Värdegrundshus. Värdegrundshuset kan fungera som ett klotterplank. På denna plats får elever och skolpersonal gemensamt samla de ledord som ni anser ska ingå i er värdegrund.

Läs mer
Flicka med gitarr.

Ärlighet

I den här lektionen arbetar vi med ordet ärlig. Vi undersöker vad det innebär att vara ärlig och vad som kan hända om man inte är ärlig. Ni får även göra en egen pjäs.

Läs mer

Skapa förståelse för miljön

I den här lektionen får ni arbeta med energi- och klimatfrågan. Ett mål är att inspirera er till att ifrågasätta och inse konsekvenser av ert och andras handlande.

Läs mer

Vad är respekt?

I den här lektionen får ni diskutera begreppen respekt och ”orespekt”.

Läs mer

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad inom värdegrundsfrågor.
Fyll i mejl för nyhetsbrev.

Logga in